8 comments
  1. Jee! Mahtavaa kuulla onnistumisista! :)

    (Miten käytännössä toimii LATin lentopalkkaus?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LAT:n (Look At That) lentopalkkaus toimii siten, että kun sanon Kiralle "Jännä!" Kira etsii katseellaan ympäristöstä toisen koiran, kääntyy siitä poispäin tai kääntyy ottamaan kontaktin minuun (vaatimustaso riippuu siitä miten haastava tilanne on), siitä palkkasana ja heitän namin jonkun matkan päähän ja Kira saa syöksyä sen perään. Ihan samaa juttua siis mitä ollaan treeneissäkin tehty teidän kanssa Saimi :)

      Poista
    2. Okei, sana "lento" vaan hämäsi mua suuresti :D

      Poista
  2. Moi! Mun on pakko laittaa sulle sähköpostia, aivan älyttömän hienoa että kirjoitat avoimesti ongelmista joiden kanssa moni koiranomistaja painii! :)

    VastaaPoista
  3. Miten aloititte tuon vetämisen? Palkkasitko sitä alkuun jostain lyhyemmästä matkasta vai menettekö vaan? Oma koira lähtisi vetämään kyllä ihan ilman palkkaakin, niin ajattelin että onko se ihan "reilua" tehdä niin? :D Tekisi meinaan varmaan TOSI hyvää tuommoinen tasainen harrastus tuolle meidän reaktioherkkikselle :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja apua-anteeksi, melkein vuoden myöhässä vastaan tähän sinun kommenttiisi. Oot varmaan löytänyt neuvon jo aikoja sitten tähän asiaan.. Kiran kanssa vetojuoksun aloitin siten että lähdin vain juoksemaan. Ainakin Kiralle juokseminen itsessään on niin mukavaa hommaa että sitä ei tarvinnut yhtään houkutella vetämään. Ihan aluksi pientä hämmennystä Kiralle aiheutti se, että vetovehkeet yllä ei saanutkaan enää pysähtyä jokaista kukkasta haistelemaan niin kuin tavallisilla kävelylenkeillä.. ;) Jos ihan tosissaan vetolajeja/canicrossia meinaa alkaa harrastamaan, niin sitten alkuvaiheen vetoharjoitteluun kannattanee panostaa, kouluttaa tasainen veto, vauhdin muutokset (nopeampaa/hiljempaa) ja käännökset, sillä niistä on jatkossa sitten paljon hyötyä. Näin tällaisena tavallisena koiranjuoksuttajana en ole kokenut niitä ihan välttämättömiksi, Kira lukee minun olemuksestani/liikkeistäni käännösten suunnat ja kaikkein pahimman juoksutarpeen laannuttua se ravaa vierelläni vetoliina löysällä samaa tahtia minun kanssani. Sehän on makukysymys haluaako että koira vetää koko ajan, minulle tuo löysällä liinalla ravaaminen on merkki siitä että Kiran pää ei ole enää räjähtelypisteessä. Jos harrastaisin vetohiihtoa Kiran kanssa, silloin käännösten, jarrutuksen ym. opettaminen olisi tarpeellista ihan jo turvallisuussyistä. Tommy Wirénin ja Päivi Romppaisen Hienosti hihnassa-kirjassa on vinkit vetämisen, käännösten ja pysähdysten opetteluun. Vinkkejä löytyy myös yleisesti vetoharrastusta käsittelevistä kirjoista, esim. Mari Hoe-Raitton ja Carol Kaynorin kirjasta Skijor with your dog (muitakin on, mutta tähän kirjaan olen päässyt itse käsiksi).

      Poista
  4. Hei! Piti vaan tulla kommentoimaan että onpa huippu blogi! Olen saanut täältä monta ideaa oman reaktioherkän koirani kouluttamiseen. Olisi tosi kiva kuulla miten teillä nykyään menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsiljoonasti! :) Täällä blogissa oli tosiaan pitkään hiljaista, jospa tämä horros tästä vähitellen väistyisi.. Ihanaa että lukijoita edelleen kiinnostaa meidän kuulumiset :)

      Poista