11 comments
 1. Eikö Kiran steriloiminen auttaisi kovastikin kaikkiin näihin sen ongelmiin? Rauhallisempi koira kaikin puolin eikä koiran tarvitsisi stressata omia hormonejaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kyllä usko, että sterilointi/kastrointi olisi jokin taikanappi, jolla saataisiin kätevästi kaikki koiran ongelmat katoamaan. Joillekin se toki toimii, mutta tosi monelle ei auta joko ollenkaan tai käytös saattaa muuttua jopa pahempaan suuntaan. Tässä on yksi englanninkielinen kirjoitus asiasta: https://www.psychologytoday.com/blog/canine-corner/201702/are-there-behavior-changes-when-dogs-are-spayed-or-neutered Aion itsekin kirjoittaa asiasta tänne blogiin jutun, kunhan vain ehdin paneutua asiaan huollella.

   Poista
 2. Heh, meillä on sterilisoitu narttu eikä meno ole rauhoittunut :-) Toki muita terveydellisiä hyötyjä on saatu. Meilläkin lenkit rauhoittuivat kun aloitin tiheän palkkaamisen sekä olen käyttänyt Control Unleashed -kirjan metodeja. Ja juurikin tuo lenkin alku on vaikein, niin siihen auttaa vaikka ensin pihamaalla leikkiminen ja irtipito sekä jälleen Control Unleashed - lystit. BAT -hihnataidot on myös käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peukku CU:lle! Steriloinnilla on kyllä tosiaan muita terveydellisiä hyötyjä, vaikka käytösongelmiin se ei niin yksiselitteisesti vaikutakaan.

   Poista
 3. Yksi hyvä perusharjoituksiin liittyvä vinkki on se, että valjaissa koiraa saa rellestää ja koiran purettua suurimmat energiat hihna laitetaankin kiinni pantaan, jossa harjoitellaan nätisti kävelyä puolesta metristä matkaa pidentäen. Riippuen tietysti koiran taitotasosta ja keskittymiskyvystä. Tää on toimii todella hyvin, kun se on ensinnäkin selkeä muutos lenkillä ja koiran voi aina laittaa harjoituksen jälkeen takaisin valjaisiin rentoutumaan. Koiran ei tarvitse heti alusta alkaen keskittyä koko lenkin ajan vaikeisiin asioihin :)

  Pannan tilallehan voi vaihtaa vaikka toiset valjaat tai kehittää jotain muuta merkkiä, josta koira tietää, että nyt ollaan rauhassa. Oman kokemuksen perusteella varustemuutos on kuitenkin selkein.

  VastaaPoista
 4. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus tärkeästä aiheesta! Teidän treeni kuulostaa tosi hyvältä! Itse olen jo pitkään hihnakäytösopettelussa miettinyt, miten päästään eteenpäin siitä vaiheesta, kun koira kulkee vierellä niska väärällään odottaen namia. Meillä on ongelma on siis se, että kun vahvistan namilla vieressä kävelyä tiheään, saan koiran, joka tuijottaa minua herkeämättä odottaen namia. Itsehän taas toivon koiraa, joka kulkee rennosti vierellä, ehkä hukan haistellen, ilman vetoa tai sinkoilua. Ja vielä ilman eri käskyä. Jaksaisipa itsekin joskus panostaa kunnolla tähän aiheeseen; meillä käyttöön tuli puolivahingossa flexi, joka on vähän epätodennäköisesti auttanut vetämiseen, kun koiralla on enemmän vapautta liikkua (mutta toki myös sählätä). Täytynee tutustua tuohon Virenin ja Romppaisen kirjaan ja miettiä, mitä muutoksia, joista taluttajakin saisi pidettyä kiinni, me voitaisiin tehdä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyllä niin hyvä esimerkki siitä, että kaikilla on omat ongelmansa! :D Kira taas ei ota katsekontaktia sitten millään ja sen takia mun on vaikea ymmärtää miten voi olla mahdollista että jonkun mielestä koira katsoo _liikaa_ silmiin :D Yhtään sinun ongelmaasi vähättelemättä! Mua vain naurattaa kovasti, kun kumpikaan ääripää ei ole se hyvä vaihtoehto.

   Poista
 5. Hyvä kirjoitus. Itselläni vaikuttaisi olevan aika samanlainen koira kun mitä Kira on. Meillä lenkkien sujuminen vaihtelee aivan valtavasti, räjähtämisvalmiista melko rentoon. Koiran tilaan vaikuttaa niin moni asia. Ulkoiset tekijät joihin ei voi vaikuttaa ja jotka tulevat yllättäen ovta niitä kakkein hankalimpia. Meillä esim. pyöräilevä tai skeittaava lapsi kuuluu todella vaikeisiin häiriöihin joista koiran on vaikea palautua. Jää helposti todella kiihkeään tilaan jonka jälkeen reagoi taas sellaisiin asioihin mihin ei reagoi rennommassa tilassa. Paljon hommaa vielä edessä, mutta toivottavasti saadaan vielä joskus nauttia rennoista mukavista lenkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skeittailijat on kyllä pahoja häiriöitä! Liikkuvat nopeasti ja kovasti rämisten, ja sit vielä tekevät hyppyjä ja kaatuvat nokalleen. Hui kauhistus, ihan kummallista ihmiskäytöstä. Sateenvarjon kanssa pyöräilevät ihmiset on kans ihan outoja Kiran mielestä.
   Tsemppiä sinulle koira-arkeen!

   Poista
 6. Olipa mielenkiintoinen postaus, kiitokset! Itselläni on myös koiran kanssa hihnassakulkemisen ongelmia, nyt ilmoittauduimme ohitus-hihnakäytöskurssille, toivon siitä olevan apua..

  Terv. Pinja

  http://nellithedog.blogspot.se/

  VastaaPoista