Kirjallisuutta

Tähän kokoan listaa lukemistani ja suosittelemistani kirjoista, jotka käsittelevät koiran ruokintaa, koulutusta ja rähjäkoiran kanssa elämistä. Lista päivittyy hiljalleen, joten kannattaa käydä vilkuilemassa aina silloin tällöin :)

Eläinten ruokinta ja fysiologia:

  • Sjaastad, Ø., Sand, O. & Hove, K. 2010. Physiology of domestic animals. (Tästä on myös uudempi, vuoden 2016 painos)
    • Tämäkin kirja on käytössä Helsingin yliopiston kotieläintieteen pääaineessa kanditason oppikirjana. Kirjassa käydään läpi eläinten fysiologiaa nenästä hännänpäähän. Fokuksessa ovat yleisesti kaikki kotieläimet, siis myös koirat. Upeat, havainnollistavat kuvat. Luotto-opus.
  • Case L., Daristole,L., Hayek, M. & Foess Raasch, M. 2011. Canine and feline nutrition. (*)
    • Koirien ja kissojen ravitsemukseen ja ruokintaan keskittyvä perusopus, jossa käydään läpi koiran- ja kissanruokinnan perusteet ravintoaineista lähtien. Sisältää osittain samaa ruokinnan teoriaa kuin McDonaldin Animal nutrition, joskin Casen Canine and feline nutrition käsittelee tätä aihetta paljon suppeammin ja lyhyemmin. Kirjassa esitetään ruokintasuositukset koirille ja kissoille eri elämänvaiheissa (tiineys, pentuvaihe, fyysinen rasitus jne.). Lisäksi kirjassa on omat kappaleensa erilaisten sairausten ravitsemuksellisesta hoidosta. Kattava, tutkittuun tietoon perustuva kirja kissojen ja koirien ruokinnasta.

Lisäksi vielä: Meyer, H. & Zentek, J. Ernährung des hundes.(*) Kuulemma kaikenkattavin ja perusteellisin raamattu koiranruokinnasta, mitä löytää saattaa. Ikävä kyllä vain saksaksi. Tämä kirja on syy siihen, miksi toistuvasti toivon löytäväni vielä joskus aikaa saksan opiskeluun. Lukisin, jos osaisin.


Koirankoulutus:

Tekstin sisältämät kaupalliset linkit on ilmoitettu (*)-merkinnällä.