3 comments
 1. Annoin meidän ääniherkälle koiralle zylkeneä kouluttajan ohjeesta, ei havaittu mitään vaikutusta. Kysyin eläinlääkäriltä tästä, hän ei ollut kuullutkaan koko tuotteesta. Hän tarkisti mistä kyse eikä suositellut sen käyttöä, ei uskonut että se auttaisi meidän tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa tosi ikävää että koirasi oli tällainen poikkeus! Tutkimusnäyttö alfa-kasotsepiinin toimivuudesta on ihan hyvällä tasolla kuitenkin, mutta tutkimuksissa tietydtu tarkastellaan näitä asioita laajemmasta perspektiivistä, joten niissäkin saattaa hyvin olla mukana yksittäisiä eläimiä, joille kyseisestä aineesta ei ole apua vaikka kaikille muille on. Noita yllä olevia tutkimuksia ei ole millään tavalla "valikoitu" tähän tai otettu esimerkeiksi vain niitä tutkimuksia joissa olisi hyvät tulokset. Otin tuohon ihan kaikki kotieläimillä tehdyt tutkimukset, jotka löytyi Scopus-tutkimustietokannasta ja Google Scholarista, ja joissa oli vähintään englanninkielinen tiivistelmä.

   Eläinten käyttäytymisongelmiin erityisesti perehtyneet eläinlääkärit varmasti tietääkin näistä rauhoittavista valmisteista, mutta asiaan perehtymättömille tämäkin on aikamoinen viidakko. Meillekin eläinlääkäri suositteli Serene-UM:ia, jonka vaikuttava aine on tryptofaani. Tryptofaanin todellisesta tehosta ei edes ole minkäänlaisia todisteita millään eläinlajilla. Eikä siitä meillä ollutkaan mitään apua. Lopuilla tryptofaaninapeilla harjoiteltiin Kiran kanssa sitten lääketablettien ottoa, kun sille oli tullut huonoja kokemuksia lääkkeiden ottamisesta tosi pahan makuisten antibioottien takia :D No, lääketablettien syöntiongelmat loppuivat sen harjoituksen jälkeen siihen, joten oli niistä tryptofaaneista ainakin se etu.

   Poista
  2. Ainiin, oliko teillä tuon Zylkenen annostustaso sama kuin valmistajan suosittelema annostustaso 15mg/kg? Katselin hiljattain apteekissa juuri noita purkkeja, ja siellä oli hyllyssä vain pitoisuuksiltaan pienintä, pikkukoirille tarkoitettua versiota. Purkissa olisi kyllä mielestäni voinut lukea paljon selvemminkin, että jos on isompi koira, niin tabletteja pitää antaa useampi tai hommata vahvatehoisempaa versiota!
   Muistaakseni yhdessä hiiri- tai rottakokeessa oli vertailtu tuota suositeltua annostustasoa (15mg/kg) ja paljon pienempää annostustasoa (olisikohan ollut 3mg/kg?), ja tuolla pienemmällä annostustasolla ei saatu joko vaikutuksia ollenkaan tai vaikutukset olivst paljon pienempiä kuin tuolla valmistajan suosittelemalla tasolla.

   Poista