3 comments
 1. Hei Marjukka ja Kira!
  Olinpa tosi onnellinen, kun löysin tieni teidän blogiin. Yhden kommentinkin jo kirjoitin, mutta blogger päätti sen syöstä teille tietämättömille, joten uusi yritys! Meillähän on Nopan kanssa samansuuntaisia ongelmia kuin teillä. Toki eroavaisuuksiakin löytyy, mutta samoissa vesissä uidaan. Vihdoin, melkein vuoden päivät asioitten kanssa painineena päätin rohkaistua, kun luin teidän hyvistä kokemuksista Heiluvan Hännän remmirähjä&arkatassu-kurssista. Ilmoitin sinne Nopankin (ja itseni toki, ja toivottavasti myös mieheke lähtee mukaan), ja maaliskuussa kurssi sitten alkaa. Odotan innoissani, kuulostaa ainakin tosi hyvältä! Jään myös tätä teidän blogia seuraamaan suurella mielenkiinnolla :) Tsemppiä matkaan, ihan tosi paljon!

  Terkuin
  Saimi ja Noppa-sheltti viikkiryhmästä

  VastaaPoista
 2. Hei Saimi ja Noppa! Ihanaa kun kommentoit, piristi päivääni valtavasti :) Näiden asioiden kanssa on välillä tosi raskasta painia, kun tuntuu, ettei oikein mikään toimi ja edistystä ei tapahdu. Häpeän ja epäonnistumisen tunne, epätoivo ja syyllisyys ovat painava lasti kannettavaksi. Onneksi apua on saatavilla ja tosi hieno juttu, että rohkaistuit kurssille, uskon kyllä, että teilläkin arki helpottaa vielä :) Miira Hellstenin BAT-seminaarista taisin jo viikkiryhmässä mainitakin, mutta se on toinen sellainen juttu, joka antoi ihan hirveästi oivalluksia. Niitä semmoja taitaa olla vuoden vaihteen jälkeen Heiluvassa hännässä ja ilmeisesti muuallakin Uudellamaalla. Jos on mahiksia päästä sinne mukaan, niin suosittelen! Rähjäkurssin teorialuentoihin kuului ainakin meillä pieni BAT-luentopätkä myös, mutta aihe on sen verran laaja, että sillä luennolla saa oikeastaan vasta pintaraapaisun siitä, miten BAT toimii. Tsemppiä, tsemppiä ja tsemppiä! Törmäillään viikkiryhmässä :)

  VastaaPoista
 3. Näin videolla samaa käytöstä, jollaista olen usein 40-vuotisen "koiranelämäni" aikana paimenkoirilla ja metsästyskoirilla, näihin tarkoituksiin jalostetuilla koirilla, nähnyt. En näe stressiä, rähjäämistä. Ilmassa lampaiden, kanojen, muiden tuoksua = "ammattimainen" valppaus lisääntyy. Kuuluu haukkua = "Jeah, nyt mä tulen nahoistani ulos. Mä en kestä jos en pääse toteuttamaan sitä jotakin, mikä suon7ssani virtaa'" (metsästystä, ajamista). "Haukku laukaisee mussa primitiivivaistot. Ja nämä paimennettavien tuoksut..". Hirveä hullabaloo käy koiran mielessä. Mulla on ollut yksi aivan vastaavanlaisesti käyttäytynyt metsästyskoira itsellänikin. Mä en metsästä, mutta koira ei ollut onnellinen muulloin kuin päästessään metsälle. Sinkoilua mättäältä mättäälle, tuoksutteluja, jäljitystä sik sak-malliin..Auta armias sitä vimmaa, kun pupu tai kurre sitten paikannettiin. Perään. Silloin saattoi koiraa odotella takaisin vasta tuntienkin päästä. Vietit ovat kovat myös ystäväni galgolla. Se haluaa metsästää kaikkia itseään pienempiä olentoja, ja isommat se haluaa laittaa järjestykseen - yrittää ajaa niitä haukkuen, pomppien, sinkoillen haluamiinsa muodostelmiin. Rodunomaista käytöstä, joka ei poistu.

  VastaaPoista