3 comments
 1. Ei liity aiheeseen, tuli vaan mieleen, että onko Kiran terveys tutkittu? Esim. verenpaine mitattu, ettei kyseessä ole lisämunuaisen kasvain, joka lisää adrenaliinin eritystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tutkittu. Aika tarkkaan vuosi sitten ELL tutki Kiran päästä häntään, katsoi liikkumisen, tunnusteli, otettiin laaja verenkuva ym. Verikokeissa kaikki arvot olivat normaalirajoissa, paitsi "Amyl", joka oli hieman normaalia pienempi. En nyt muista mitattiinko verenpainetta, mutta kyseinen ELL ei keksinyt Kirasta mitään vikaa. Jäätiin odottelemaan luustokuvia, josko niistä selviäisi jokin kivunaiheuttaja. Luustokuvista odottelen parhaillaan Kennelliiton lausuntoa, ei luusto parhaalta priimalta näyttänyt, mutta ei myöskään suoraan anna syytä epäillä kipuja. Fysioterapeutilla vierailua kuitenkin harkitsen, kunhan luustolausunnot valmistuvat.

   Poista
 2. Hyvä juttu. Tuli vaan mieleen, kun olet kertonut, että Kira käy ylikierroksilla, eikä pysty rauhoittumaan, kun on joutunut "tiloihinsa", jos oikein olen käsittänyt. Meidän koiralla oli ääniyliherkkyysongelmaa, josta ei pystynyt normaalisti rauhoittumaan. Tutkimuksissa selvisi korkea verenpaine, joka johtui lisämunuaisen kasvaimesta, joka johtaa liialliseen adrenaliinin erittymiseen (jos oikein käsitin). Mitenkään muuten se ei oireillut, veri-, kilpirauhaskokeissa eikä perusterveystarkastuksissa huomattu mitään. Muuten aivan ylirauhallinen koira, joka tietyistä äänistä joutui paniikkiin. Onneksi sairaus selvisi, mutta olisi selvinnyt aiemmin, jos normilääkärintarkastuksiin (joissa mekin käytiin vuosittain) kuuluisi verenpaineenmittaus, kuten ihmisillä.

  Sun blogia on tosi mielenkiintoista lukea. Tsemppiä teille kovasti! :)

  VastaaPoista