4 comments
 1. Meillä hoidetaan tuo autosta poistuminen niin, että pyydän suoraan autosta käskyn alle (”vierellä” = seuraamista vapaamuotoisempi ohjaajan vasemmalla puolella kävely).

  Ihan mielenkiinnosta, käytätkö palkkana aina ruokaa? Tai siis käytätkö lelupalkkaa ollenkaan missään? Onko teillä ylipäätään kuvioissa saalistus- ja taisteluleikkiä vai onko ne tietoisesti jätetty pois..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokaa käytän ehkä eniten palkkana, mutta se ei suinkaan ole ainoa käyttämäni palkka (lelut, lupa tehdä jotain kivaa, leikki minun kanssani, rapsuttelu.. jne). Ruoka on käytössä lenkillä, koska jos/kun Kira kiihtyy ohituksissa, niin lelupalkkaus tms. ei kelpaa. Jännien tilanteiden ulkopuolella sitten palkkaus onnistuu tarvittaessa vaikka ruohotupolla.. Saalitus- ja taisteluleikit on kuvioissa, en koe että olisi ollut tarvetta jättää ne pois, kun tytsy on niiden suhteen tosi selkeästi on/off, eivätkä ne jätä kierroksia päälle.

   Poista
 2. Minunkin paimenkoirani on kovasti eläinten perään, ja sorsien ohittamisessa saimme huiman erävoiton, kun aloin palkata koiraa lelulla/leikillä! (Palkka siis siitä, että koira ottaa kontaktin minuun eikä syöksy kohti sorsia.) En väitä, että lelu toimii aina ja kaikille palkkana, mutta huomasin että meillä se toimi siihen tilanteeseen paljon paremmin kuin namien syöttäminen kädestä.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kun kirjoitit Zen - kurssistasi! Oli oikein mielenkiintoista lukea. Olen itsekin tuolla aktiivikoirien verkkokurssilla. Olen itsekin huomannut toiminnallisen palkkion koiralleni mielekkääksi, mutta ei onnistu koiraohituksissa vaan tällöin lennätän ruokapalkkaa tai harvoin ohitan kohtisuoraan vaan käännymme ruohikolle tai sivutielle. Tällöin meillä on onnistuneet ohitukset paremmin. Myös superpalkkaa reilusti ja suuresti kehua auttaa meillä myös.

  Leikkiminen kyllä rauhoittaa koiraani, siis nämä vetoleikit sekä lelun jahtaaminen pitkässä narussa.

  Autosta tulemiseen meillä auttoi makupalojen syöttäminen, jonkä jälkeen laitoin koiran takaisin autoon. Ja taas uusi otto ja miksei vaikka vielä kolmaskin otto. Koira pääsee turvapaikkaansa takaisin. Miten Kira reagoi autosta tullessaan? Meillä koira reagoi kaikkeen autosta tullessaan, jolloin vastaehdollistin kaikkeen 10 minuuttia, jonka jälkeen koira autoon tauolle. Ja taas uudet 10 min.

  VastaaPoista