3 comments
 1. Hyviä vinkkejä! MInullakin on monenlaista lihaa mukana. Ainut ongelma, että jos ei ohitettavia koiria tulekaan vastaan, niin lihat menevät huonoksi :-) Ja kun minulla on pieni koira niin täyttyy niin nopeasti, jos tarjoaa isoja paloja. Ja viimeisenä ongelmana, että mikään herkku ei maita häiriössä vaikka häiriö olisi kaukana. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! :) Minä säilytän namitaskuani lenkkien/treenien välissä aina jääkaapissa, jos sen sisällä on yhtään tuoretta lihaa, kalaa tai juustoa. Näin säilytettynä en ole havainnut suurempia ongelmia palkkioiden säilyvyyden kanssa. Ns. kuiva tavarahan säilyy ihan huoneenlämmössäkin. Ja jos namia ei lenkillä kulu, niin voihan aina kotona treenata jotain temppuja, jotteivät namit ehtisi pilaantua.

   Namin koko kannattaa tietenkin suhteuttaa koiran kokoon, mutta koon pienentäminen vaikuttaa aina jonkin verran namin lentävyyteen (jos se on siis tärkeää), joten kompromisseja joutuu aina jonkin verran tekemään.

   Minulla oli samanlaisia maistuvuusongelmia Kiran kanssa alkuvaiheessa, nami ei siis maistunut kun ympäristössä tapahtui jotain jännittävää. Meillä ongelma ratkesi lisäämällä etäisyyttä ja käyttämällä korkea-arvoisempaa palkkaa. Ympäristön häiriöiden voimakkuus ja palkan arvo kilpailevat aina keskenään. Kun häiriöt lisääntyvät/voimistuvat, pitäisi palkan arvon myös kasvaa samassa suhteessa, jotta palkka olisi häiriöitä voimakkaampi. Jos nami maistuu häiriöttömässä ympäristössä, mutta ei enää kelpaa häiriön läsnäollessa, niin käsittääkseni se kyllä kertoo siitä, että häiriö on liian voimakas ja koira liian stressaantunut/kierroksilla tilanteessa. Siihen voi auttaa etäisyyden lisääminen, korkea-arvoisemman palkan käyttäminen, namin antotavan muutos ja/tai oman etäisyyden lyhentäminen koiraan.

   Jo pelkästään namin antotavalla on Kiralle iso merkitys. Namin heittäminen on kaikkein varmin tapa, johon Kira reagoi 99% tapauksista, siis vaikeissakin tilanteissa. Kädestä annettuun namiin Kira reagoi aina vähän huonommin jos ympärillä on yhtään häiriötä. Lisäksi, jos etäisyys omaan koiraan on suuri, koira joutuu hakemaan namin kauempaa, jolloin se heikentää namin arvoa suhteessa häiriöihin.

   Poista
 2. Ostoslistalle kyllä laitoin nuo mainitsemasi herkut :-) Kokeilen niillä huomenissa. Kyllä minäkin laitan jääkaappiin lihat, jos ei ulkoillessa mene. Käytän luoksetuloharjoituksissa myöskin, jos ei tule ohitustilanteita tai muuta kiihdyttävää lenkillä. Kaksi päivää pysyvät jääkaapissa hyvinä, sitten heitän jo roskiin, jos ei ole tullut käyttöä. Olenkin alkanut kokeilemaan tuota heittämistä. Joskus onnistuu ja joskus ei. Etäisyyttä ei aina pääse lisäämään. Pienessä koirassa on se hankaluus, että maha täyttyy pian. Ison koiran kanssa tuota ei ongelmaa ei ollut :-) Kaikki meni mitä tarjolle laittoi. Kiitos jälleen hyvästä artikkelista!

  VastaaPoista